Magamról

Tóth Mónika

Verzió 2

Azt mondják, 40 év felett megéljük a második pályaválasztás minden izgalmát, kétségeit, reményteljes várakozásait. Velem ez megtörtént. Eddigi életem nagyjából felében PR-ral, reklámmal, kommunikációval foglalkoztam, de a pszichológia tudománya már egészen fiatalon foglalkoztatott. Érettségi után más irányt vett az életem, mint azt képzeltem, terveztem korábban: a marketinges világ, a média varázsa bevonzott, ahol nagyon sokat tanultam az emberekről, emberektől, de leginkább magamról. Máig úgy gondolom, akkor nagyon jó döntést hoztam.

A pszichológiára meg kell érni. A sok éves tapasztalati tudáshoz az egyetemen és a hozzá kapcsolódó képzéseken szerzett elméleti tudás adja meg az alapokat, a hátteret és a kereteket. Én ezt az utat végig jártam, de ennek az útnak igazából nincs vége: a pszichológia tudománya élethosszig tartó tanulást kíván. Fejlődést és alkalmazkodást. Csak ezáltal biztosítható a nekem bizalmat szavazó kliensek, ügyfelek számára nyújtott színvonalas szolgáltatás.

Akik bíznak a tudásomban és a munkám iránti elköteleződésemben, biztosan számíthatnak rám,

  • ha úgy érzik, életútjukon krízisben vannak
  • ha párkapcsolatukban nem biztosak, gondjaik vannak
  • ha gyermekük lelki fejlődésével, viselkedésével, vagy iskolával, pályaválasztással kapcsolatos problémák merülnek fel
  • ha a mindennapi stressz kezelése nem, vagy nehezen megy.

Munkámban az empátia, az elfogadás és megfelelő érzelmi odafordulás a legfontosabb kapocs klienseim felé, éppen ezért a humanisztikus pszichológia tanai közel állnak hozzám. Mégis, ha a módszereim kerülnek szóba, kedvenc íróm és pszichiáterem, Irvin D. Yalom szavai jutnak eszembe:

„Az én technikám lényege az, hogy elhagyok minden technikát. Az én technikám az igazmondás.”

Azaz a saját igazságom.

Lépjen Ön is előre egy lépést!

Keressen bátran, hogy egy utazás révén megtalálja Önmagát, célját, kapcsolatait, a harmóniát.