Az igazi……Judit és az utóhang

Back to Blog

Az igazi……Judit és az utóhang


Márai Sándor könyvét sok évvel ezelőtt ajánlotta nekem mentorom, dr. Csjernyik Ildikó pszichiáter. Mielőtt elolvastam, a következő szavakat intézte hozzám: “Ha végzett a könyvvel, kíváncsian várom, mit gondol: létezik-e az igazi?”

Különös szerelmi háromszög, különböző nézőpontból. A szerelem jelentése, megélése, értéke, veszteségélménye milyen “sokszínű” lehet…..Miért ragaszkodunk valakihez, vagy valamihez, ha ennyi fájdalommal jár? A választ minden olvasó magának kell, hogy megtalálja.

 

Az író a szokványos polgári házassági “háromszög” történetét izgalmas mélylélektani drámává alakítja. Az igaziban a feleség, majd a férj mondja el vallomását közös életükről, kapcsolatukról. A Judit …és az utóhang pedig a szerető, az egykori cselédlányból nagyvilági hölggyé változó, a “mellékutca” helyett a házasság biztonságát kiharcoló asszony története – a háttérben a második világháború után lassan éledező Budapest, majd a New York-i emigrációs lét érdekes tablójával. A két szorosan összekapcsolódó regényben Márai a szerelemről, a szenvedélyről, az élet végső értelméről mondja el gondolatait.”

Back to Blog