Ártatlanok

Back to Blog

Ártatlanok

Camilla Läckberg izgalmas és fájdalmas élményekkel teli krimije az elveszett gyerekkorról, az eltűnt múltról, családi értékbe vetett hitről. Felnőttként sokszor kell szembesülnünk a múltbeli, gyerekkori események kitartó, egész személyiségünket átölelő és alakító hatásával. S ha még ez nem lenne elég egy életen át tartó feldolgozásra, még kiderülhet, hogy nem mindenki az, aminek látszik.

A könyv témája és üzenete elgondolkodtató, stílusa könnyed, egyszerű. Ajánlom, amennyiben érdekli, hogy lehet az izgalmakat egy-egy fájdalmas felismerésen keresztül megélni.

“1974 nagyszombatján egy öttagú család nyom nélkül eltűnik a Fjällbacka partjainál fekvő Valö szigetéről. A kiérkező rendőröket különös látvány fogadja: a ház úgy fest, mintha a család – az ünnepi ebéd közepén – egyszerűen felállt és távozott volna, magára hagyva az egyéves Ebbát, aki magányosan sírdogált az étkezőben.
Évtizedekkel később Ebba visszatér a szigetre, hogy felújítsa az egykor az apja által vezetett iskola épületét. Férjével nemrégiben veszítették el a kisfiukat, és most a munkába temetkezve próbálják feldolgozni a gyászt. Úgy tűnik azonban, valakinek nagyon az útjában vannak: egy éjszaka rájuk gyújtják a házat. Szerencsére csak az épületben esik kár, s folytatódhat a felújítás. Ám hamarosan újabb baljós esemény történik: amikor felszedik az étkező padlódeszkáit, emberi vér nyomaira bukkannak.”

 

Back to Blog